Q&A - få svar på dine spørgsmål

Hver eneste dag spørger vi patienter og borgere, hvad der er vigtigt for dem, så hvorfor skulle vi være med?

Hvad er vigtigt for dig?-dagen er en ekstra anledning til at sætte fokus på den patientcentrerede tilgang, som de fleste i forvejen arbejder med. Det er ikke en kampagne, der skal afvikles, men en tilgang og tankegang, som måske kan få ekstra opmærksomhed på denne dag.

Hvad er det helt præcist, man skal gøre på dagen? Hvordan kan vi være sikre på, at vi gør det rigtige?

Der er ikke noget bestemt, man skal gøre. Alle er velkomne til at bruge de postkort, plakater, materialer og inspiration, vi stiller til rådighed her på siden, men det er helt op til jer, hvordan I vil markere dagen.

Hent materialer til inspiration og download

Hvad nu hvis patienten eller borgeren siger, at et eller andet helt urealistisk er vigtigt for ham/hende? F.eks. at komme en tur til New York?

De fleste patienter og borgere kommer med et svar, der handler om deres pleje eller andet, der er realistisk at imødekomme elle tale videre ud fra. Det er vores erfaring efter at have talt med mange både i Danmark og internationalt.

Og ellers er det måske mere et ønske eller en drøm, patienten eller borgeren har, som kan give anledning til en god samtale.

Hvad skal vi tale om efter det første spørgsmål – når vedkommende har svaret på, hvad der er vigtigt for ham/hende?

Det vigtige er at få en god samtale og dialog med patienten, borgeren eller de pårørende. Det indledende spørgsmål signalerer en velvilje til at sætte fokus på deres behov og at se dem som hele mennesker. Der er ikke nogen fast køreplan derefter – udover den gode samtale.

Den 6. juni falder på en lørdag i 2020 – hvad så?

I 2020 vil Hvad er vigtigt for dig?-dagen blive afholdt tirsdag den 9. juni.

Hvem er det, der står bag dagen?

Dansk Selskab for Patientsikkerhed har en aktiv rolle, bl.a. i forhold til at stille materialer til rådighed, men vi har på ingen måde patent på dagen.

Vores ønske er udelukkende, at man rundt omkring i landet markerer dagen på nøjagtig den måde, der passer bedst til det enkelte sted, og det kan foregå på mange forskellige måder.

Ved yderligere spørgsmål er du velkommen til at kontakte os

Billede

Eksempler på svar...

Tre eksempler på svar fra patienter, da Slagelse Sygehus i 2018 spurgte: Hvad er vigtigt for dig?

“Jeg vil ikke hjem. Jeg ønsker at blive her eller komme på plejehjem.”

“Det er vigtigt for mig, at min søster kan besøge mig uanset tidspunkt.”

“At I ser mig som det menneske, jeg er. At I lytter til mig.”